Lisää uusi segmentti

• Päivitetty

Lisätäksesi uuden segmentin eli automaatioissa käytettävän henkilöryhmän, klikkaa Segmentit-välilehdellä + -ikonia

Anna uudelle segmentille nimi.

Hakukriteerit

Pääset nyt lisäämään segmentille hakukriteerit.

1 Muokkaa halutessasi aikaisemmassa vaiheessa annettua segmentin nimeä.
2 Valitse kanavat, joista segmentin halutaan keräävän dataa. Käytössäsi olevat kanavat näkyvät automaattisesti.
3 Rajaa segmenttiä. Voit rajata pois segmentin sisältä jonkin toisen segmentin jäsenet, päivämäärän, viikonpäivät tai kontaktit.
4

Aseta tapahtumakriteerit, joiden perusteella kontaktit kyseiseen segmenttiin haetaan. Valitse ensin haluamasi tapahtuma kohdasta Valittu tapahtuma. Tähän tapahtumaan liittyvät ominaisuudet tulevat näkyviin alla olevaan alasvetovalikkoon. Valitse ominaisuudet, joille haluat luoda tapahtumakriteerin. Anna tämän jälkeen ehto ja syötä arvo.

Esimerkki 1
Segmentiksi halutaan tehdä ryhmä, johon valitaan henkilöt, joiden osoite-kentässä lukee Helsinki.

• Valittu tapahtuma: Tilaajan tiedot
  • Ominaisuus: Osoite
  • Ehto: Sisältää
  • Arvo: Helsinki

Tallenna lopuksi tekemäsi muutokset.

Esimerkki 2
Segmentiksi halutaan tehdä ryhmä, johon valitaan henkilöt, jotka ovat klikanneet viestin linkkiä määriteltynä ajankohtana.

• Valittu tapahtuma: Viestin linkkiä klikattu
  • Ominaisuus: Viestin linkin klikkauksen päivämäärä
  • Ehto: Klikkaa Valitse-nappia ja valitse avautuvasta ikkunasta tyypiksi Aikaväli. Valitse tämän jälkeen jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Sisällä - Mennyt (myöhemmässä vaiheessa valittavan aikahaarukan sisällä menneisyydessä oleva ajankohta)
    • Ulkopuolella - Mennyt (myöhemmässä vaiheessa valittavan aikahaarukan ulkopuolella menneisyydessä oleva ajankohta)
    • Sisällä - Tuleva (myöhemmässä vaiheessa valittavan aikahaarukan sisällä tulevaisuudessa oleva ajankohta)
    • Ulkopuolella - Tuleva (myöhemmässä vaiheessa valittavan aikahaarukan ulkopuolella oleva tulevaaisuudessa oleva ajankohta)

Määrittele lopuksi aikaehdot, mihin edellä mainitut valinnat liittyvät ja tallenna muutokset.

Lue lisää tapahtumakriteereistä alempaa kohdasta Useamman tapahtumakriteerin käyttäminen.

5 Tallenna muutokset.
6 Täältä näet segmentissä olevien kontaktien ja tapahtumien määrän.
7

Ylävalikosta voit avata lisäksi Vie kentät, Vie henkilöt, Kontaktit ja Statistiikka -välilehdet.

• Vie kentät -välilehdellä valitaan esimerkiksi Postiviidakkoon vietävien kontaktien tietokentät.
  • Vie henkilöt -välilehdellä segmentissä eri kriteereillä rajattu joukko kontakteja voidaan viedä Postiviidakkoon uudelle tai jo olemassaolevalle postituslistalle.
  • Kontaktit-välilehdeltä saat ladattua listan henkilöistä, jotka löytyvät segmentin määritellyillä kriteereillä.
  • Statistiikka-välilehdeltä näet tilastotietoa segmenteistä. Voit myös luoda uusia kaavioita.

Useamman tapahtumakriteerin käyttäminen

Segmentin ehtoihin voi lisätä useampaan eri tapahtumaan liittyvän kriteerin. Voit siis tarkastella ja yhdistellä eri kanavista ja tapahtumista tulevia tietoja segmentin luonnissa. Pääsääntönä kannattaa pitää sitä, että kaikki yhtä tiettyä tapahtumaa koskevat ehdot lisätään samaan tapahtumakriteeriin (lohkoon) ja tällöin ne ovat aina muotoa JA. Mikäli haluat TAI-ehdon yhden lohkon sisälle, tulisi muuttujat olla listatyyppisiä, jolloin ne voi lisätä yhden ehdon sisälle.

Alla olevassa kuvassa tarkistetaan, onko kontatki ladannut oppaan ja syöttänyt siellä paikkakuntatiedoksi Oulu TAI Helsinki JA yritystiedoksi viidakko. Kontaktin kategoria -tieto ei saa olla 'irtisanoutunut'. Lisäksi kontaktin tulee olla klikannut uutiskirjeen linkkiä 30 päivän sisällä.

Huomaathan, että mahdollisimman pieni tapahtumakriteerilohkojen määrä nopeuttaa huomattavasti LianaAutomation-työkalun tietokantahakuja ja parantaa sitä kautta palvelun suorituskykyä tapahtumien käsittelyssä.

Eri lohkojen yhdistäminen tapahtuu Boolen logiikan mukaisessa järjestyksessä seuraavasti:

1) Ensin yhdistetään kaikki EIKÄ-tapahtumakriteerit aloittaen ylimmästä lohkosta, jonka alla on EIKÄ-ehto.

2) Sen jälkeen yhdistetään kaikki JA-ehdolliset lohkot

3) Viimeisenä yhdistetään kaikki TAI-ehdolliset lohkot.